Nieuwkomer op IFA

HET NIEUWE NEDIS

De Nederlandse international Nedis gebruikte de IFA in Berlijn om haar nieuwe koers te communiceren aan de retailers. En om leads te verzamelen. Heel veel leads.

Tussen al het grote geweld van de wereldmerken staat Nedis, met de hoofdvestiging in ’s Hertogenbosch, als nieuwkomer op IFA 2013 in Berlijn. In hal 2.2 met een wat bonte verzameling aan merken, zoals Ricoh, Nikon, Intel en de Duitse televisiezender ARD.

“Ik had natuurlijk liever bij de concurrenten gestaan zoals Hama, maar we hebben vrij laat besloten om deel te nemen en zijn hier ook nog eens voor  het eerst, dus dan heb je niet veel te kiezen”, vertelt Segment Marketeer Jan Vis, die de beursdeelname coördineert. Hoofddoel van de beursdeelname is het nieuwe Nedis bekend te maken, aldus Vis. Van origine is het een familiebedrijf dat groot is geworden met het inkopen van een enorme variatie aan producten in China, om die vervolgens aan retailers te verkopen. Eerst richtte het bedrijf zich op onderdelen, maar toen de eigenaar signaleerde
dat repareren van apparatuur uit zwang raakte, werd overgestapt gemaakt naar accessoires voor consumentenelektronica. Nedis groeide uit tot een internationaal bedrijf met distributiecentra in 17 landen, sterk in een breed assortiment producten in verschillende kwaliteiten en een uitmuntende logistiek.

Nederlandse international Nedis gebruikte de IFA in Berlijn om haar nieuwe koers te communiceren aan de retailers

Omslag na overname

Vorig jaar is Nedis overgenomen door een Zwitsers beursgenoteerd bedrijf en dat heeft een aantal veranderingen in gang gezet. Vis: “We hebben de omslag gemaakt van producten naar retailconcepten. We doen geen ‘one-shot-deals’ meer en het hele sortiment heeft een keurmerk-waardig kwaliteitsniveau. We leveren nu negen eigen merken en een groot
aantal A-merken.”
“Ook de manier van communiceren is veranderd. Voorheen werd de nadruk gelegd op hoe groot Nedis is. Zoveel filialen, zoveel landen, zoveel producten, zoveel personeel, zo’n grote distributiehal…. . Nu vertellen we meer wat we voor de klant kunnen betekenen. Eigen retailconcepten, mooi verpakt en gepresenteerd, die men zo in de winkel kan zetten. Webwinkels bieden we uitgebreide productfeeds, zodat een consument zoveel mogelijk informatie krijgt over een product, inclusief video’s die we zelf maken. Hoe meer informatie een consument over een product krijgt, hoe groter de kans is dat die dat product koopt. Daarnaast kunnen wij de producten snel uitleveren, als het moet direct naar de consument, met de bon van webwinkel erbij.”

5 ways to selling power

Dit alles heeft het bedrijf vertaald in de leus ‘Nedis gives you selling power’ en die verder uitgewerkt in de ‘5 ways to selling power’, visueel gemaakt door vijf in formaat toenemende
sterren. Op de uitnodiging, die werd gestuurd naar 5.000 key accounts en prospects, kwamen deze terug met de vraag ‘Ga je mee met ons op ontdekkingsreis?’. In de stand komen de vijf sterren terug in de route langs de displays. De bedoeling is dat de sales mensen met geïnteresseerde beursbezoekers de route aflopen, om op elke stopplaats mondeling uitleg te geven over het betreffende voordeel van samenwerken met Nedis.

Volle stand

De voor IFA-begrippen kleine stand staat al erg vol met producten, constateer ik. En dat is nog bij de opbouw.